KONESWARAM TEMPLE, TRINCOMALEE


Under vårt besøk i Trincomalee tidligere i vår, fikk vi også tid til å være litt turister. En ettermiddag, reiste vi opp til klippen rett utenfor byen, og til Koneswaram tempel. Dette er et hinduistisk tempel og et viktig pilgrimsenter. Vi hadde ingen guide, men bare gikk og kikket oss litt omkring på egenhånd. Hinduistiske templer er et fyrverkeri av farger, det er flere guder enn du klarer å telle og lukten av røkelse henger tungt over hele stedet. En liten time var akkurat passe tid for å få sett seg omkring, og vi fikk også sett utsikten over Trincomalee havn i det sola var på vei ned. Er du på ferie i området, så anbefaler jeg virkelig en tur innom.



På ettermiddagen legger fiskerne ut ifra kaia, ut på jobb. Vi la merke til at de aller fleste stoppet her, rett under tempelet, skrudde av motoren en stund og ba, før de reiste utover mot det åpne hav. Jeg håper de alle fikk et bra fiske og kom trygt tilbake til land.



Nydelig utsikt over Trincomalee og havna. Og solnedganger altså, (sukk) jeg slutter aldri å la meg bergta. Riktignok får du ikke se solen forsvinne ned i havet her på østkysten, men fint er det allikevel.


Praktisk info: Tempelet er gratis og besøke. Du må ta av deg skoene før inngangen, og betale 100 rupees til han som passer skoene dine da du returnerer. Husk ellers såklart å vise respekt for at dette er et religiøst sted. Ha på deg klær som dekker knær og skuldre. Trincomalee besøkes helst mellom mai og september.

Kommentarer

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Tilbake til Hikkaduwa i juni

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: